Nyt mobilvenligt design på ps.au.dk

Instituttets eksterne website ps.au.dk overgår til nyt, mobilvenligt design på mandag den 21. november 2016.

18.11.2016 | Ingrid Marie Fossum

Mere og mere trafik til universitetets sider kommer fra mobiltelefoner og tablets, hvilket skaber et behov for, at siderne lægges om til responsivt design. Det responsive design gør, at indholdet på siderne tilpasses skærmstørrelsen på smartphones og tablets. Medarbejderportalen blev allerede mobilvenlig i slutningen af oktober, mens ps.au.dk følger på mandag den 21. november 2016.

For brugere af sitet vil overgangen til det nye design ikke medføre de store ændringer, andet end at udseendet har fået et løft. I første omgang lader vi de forskellige indholdsdele af siden blive, som de er. Bemærk dog:

• Venstremenuen vil fremover have punkterne Om, Forskning, Samarbejde, Uddannelse, Aktuelt og Kontakt (Organisation og Profil samles i punktet Om, og Videnudveksling omdøbes til Samarbejde).
  • Knapperne til de andre statskundskabs-sites erstattes af tre links øverst i højre hjørne af siden, hvor man fremover finder den direkte adgang til studieportalen, medarbejderportalen og ph.d.-siderne.
  • 3-lags-footeren nederst på siden (med kontaktinfo til institut, fakultet og universitet) erstattes af en enklere lokal footer med mere fokus på instituttets kontaktoplysninger.
  • Den store globale AU-menu forsvinder.

Det nye design er allerede succesfuldt udrullet på au.dk, bss.au.dk og institutterne Jura, BCOM, BTECH og MGMT. Skulle der være redaktører eller brugere, der støder ind i udfordringer, er de velkomne til at kontakte kommunikationspartner Ingrid Fossum eller webmedarbejder Karin Søgaard Sørensen, der står for at gennemføre ændringerne. Redaktører vil desuden blive tilbudt en workshop, hvor de kan lære at arbejde med de nye elementer, som det nye design åbner op for.

I samarbejde med instituttet vil vi efterhånden integrere nogle af de nye elementer på ps.au.dk for at fremhæve forskellige aspekter af instituttet overfor de eksterne brugere.

Administrative forhold