Morten Brænder leder af Center for Journalistiske Universitetsuddannelser

Den 1. februar bliver Morten Brænder ny leder af Center for Journalistiske Universitetsuddannelser (CJU). Han afløser Unni From, som takker for det gode samarbejde om Mundus- og cand.public.-uddannelsen.

02.01.2018 | Ingrid Marie Fossum

Morten Brænder Foto: AU Foto

Morten Brænder er lektor i politisk sociologi ved Institut for Statskundskab. I hans ph.d.-afhandling (2009) arbejdede han med soldaters brug af sociale medier. Som adjunkt og lektor har han siden arbejdet med militærsociologiske problemstillinger, hvor hans forskning har befundet sig i krydsfeltet mellem sociologi og forvaltning.

Nu vender han sig igen mod det mediesociologiske felt og vil som centerleder prioritere opgaven at forene forskning og forskere inden for medievidenskab, journalistik og politik.

Morten Brænder har undervist på både den dansksprogede og den engelsksprogede kandidatuddannelse tilknyttet CJU og har siden 2014 været en del af centerets sekretariat som repræsentant for Institut for Statskundskab.

Morten Brænder afløser lektor Unni From, der efter fire år som centerleder har ønsket at vende tilbage til afdelingen for Medievidenskab og Journalistik på AU. “Jeg vil gerne sige tak til alle samarbejdspartnere og undervisere på Medievidenskab, Statskundskab og DMJX for det gode arbejde med vores fælles Mundus-uddannelse, cand.public., tilvalgsfag og profilfag. Mest af alt tak til alle studerende på uddannelserne for at udfordre og udvikle os. Det har været en kæmpe fornøjelse. Jeg er glad for, at Morten tager stafetten og er sikker på, at centeret er i de bedste hænder", siger Unni From.

Navne