Midler til forskning i sociale bevægelser og protester i Norden

Thomas Olesen har fået en bevilling til at styrke samarbejde og forskning i social bevægelser og protester i Norden. Pengene går til at arrangere en række workshops om temaet.

11.01.2018 | Ingrid Marie Fossum

Lektor i statskundskab Thomas Olesen Fotograf: Ove Smedegaard

Forskningen om sociale bevægelser og protester i Norden har manglet en organisatorisk ramme til at systematisere samarbejdet inden for feltet og gøre forskningen synlig. Det vil lektor Thomas Olesen gøre noget ved. Med 450.000 SEK fra The Joint Committee for Nordic research councils in the Humanities and Social Sciences (NOS-HS) vil han arrangere en række workshops for at styrke samarbejdet om forskningen i sociale bevægelser og politisk protester på tværs af de nordiske lande.

Formålet med workshopperne er at identifisere ligheder og forskelle på tværs af de nordiske lande samt åbne op for debatter om sociale bevægelser og protesters demokratiske rolle. Hvornår bidrager protest til demokrati, og hvornår er den destruktiv og kontraproduktiv?

I sidste ende vil forskningen udgives i et særnummer af et tidsskrift, og så skal forskningen præsenteres for nordiske politikere, aktivister og journalister.

Workshopperne ligger i Aarhus juni 2018, Helsinki januar 2019 og Gøteborg august 2019 og går under titlen “Social Movements and Political Protest in the Nordic Countries: Democratic Challenges and Contributions”.

Navne
37523 / i28