Årets forsker og underviser er kåret

Til Juledagens 35-årsjubilæum den 1. december blev årets forsker og underviser på instituttet kåret. Se her, hvem de heldige vindere er.

01.12.2017 | Ingrid Marie Fossum

Michael Bang Petersen modtager prisen som årets forsker. Foto: Aarhus BSS Kommunikation

Thomas Olesen - årets underviser - kunne ikke være til stede, men sendte sine hilsner på video. Foto: Aarhus BSS Kommunikation

Merete Seeberg underholdt som årets juletaler. Foto: Aarhus BSS Kommunikation

Årets underviser 2017

Thomas Olesen blev kåret til årets underviser på Institut for Statskundskab. De studerende pegede på hans sympatiske væsen, engagement og det faktum, at han har den bedste tøjstil, som grunde til, at han fortjente at vinde prisen.

Thomas kunne desværre ikke være til stede under prisoverrækkelsen i Samfundsfaglig Kantine den 1. december, men han sendte sin takketale på video.

”Tak til afdelingen for sociologi for at skabe en kultur omkring det at blive bedre til undervise. Tak til min medunderviser Kristina Bakkær Simonsen. Tak til instituttet, fordi det tager undervisningen alvorligt og arbejder på at tilbyde den bedste undervisning. Men også en kæmpe tak til de dygtige studerende! I sidste ende er det jer, som gør, at vi gider det her med at undervise,” sagde Thomas.

Han fulgte desuden op med en e-mail, hvor han også sendte en tak til instruktor-dreamteamet.

Årets forsker 2017

Michael Bang Petersen blev kåret af forskerkollegaerne som årets forsker på Institut for Statskundskab. En udmærkelse, som Michael blev rigtig glad for – netop fordi det er kollegaerne, der stemmer om den.

”Tak til mine kollegaer, som skaber rammer for rigtig god forskning. Dette er et af de bedste statskundskabs-institutter i Europa. Her er højt til loftet,” sagde Michael.

Michaels kollega, Rune Slothuus, nævnte – igen via video – tre gode grunde til, at Michael skulle kåres som instituttets bedste forsker i år:

”For det første, fordi han bevæger sig ud på ukendt land ved at importere teorier fra evolutionspsykologien til statskundskaben, så vi kan lære nyt om politik. For det andet, fordi han publicerer i de bedste tidsskrifter, og hans forskning altså er af højeste kvalitet. Og for det tredje, fordi han er rigtig god til at bringe forskningen i spil – bl.a. i undervisningen, hvor han får de studerende til at tænke på en forskningsagtig måde.”

Navne